Salata caldă de cartofi este un preparat pe care îl poţi găti foarte rapid şi este bună pentru orice ocazie, fie că o serveşti la masa de sărbători, ca garnitură ori aperitiv, fie că o serveşti într-o seară obişnuită, ca fel principal, această salată va fi cu siguranţă un succes.

Ingrediente:
1,5 kg cartofi
4 castraveţi muraţi
150 g kaizer
1 ceapă
sare
piper
100 g unt
2 linguri făină
600 ml lapte
6-7 linguriţe muştar
pătrunjel
sare
Fierbe cartofii în coajă până devin moi. Când se răcesc, curăţă-i de coajă şi taie-i în cubuleţe mici. Taie în cubuleţe şi castraveciorii şi kaizerul, ceapa şi pătrunjelul.
Amestecă într-un bol cartofii cu castraveţii şi apoi amestecă. Pune kaizerul la călit, fără ulei, şi apoi adaugă ceapa. Amestecul se pune peste cartofi.
Pentru sos, pune untul într-o crăticioară şi după ce se topeşte adaugă făina şi amestecă, pune lapte puţin câte puţin până se formează un sos bechamel. Apoi, adaugă muştarul şi amestecă bine.
Toarnă sosul peste cartofi, potriveşte de sare şi piper, ornează cu pătrunjel şi serveşte!

Loading...