Această salată colorată şi crocantă cu sfeclă roşie este o gustare perfectă, dar poate fi mâncată şi ca aperitiv. Este foarte uşor de preparat, iar aroma sfeclei se combină perfect cu brânza feta.

Ingrediente (4 porţii)

4 sfecle mari (de diferite culori)
3 pere coapte
sare
piper negru măcinat
200 g brânză feta
1 legătură mică de mentă proaspătă
1 mână de seminţe de floarea-soarelui, opţional

Pentru dressing

3-4 linguri zeamă de lămâie
10 linguri ulei de măsline
sare grunjoasă
piper negru măcinat

Mod de preparare

Pentru dressingul de salată, pui toate ingredientele într-un borcan cu capac, agiţi bine şi obţii un sos fin. Speli sfecla, o descojeşti şi o tai bastonaşe. Descojeşti perele, le scoţi cutia cu seminţe şi le tai bastonaşe subţiri.

Stropeşti sfecla şi perele cu puţin sos de lămâie şi condimentezi cu sare şi piper. Guşti ca să vezi dacă aromele sunt echilibrate şi adaugi mai multă zeamă de lămâie, dacă vrei. Împarţi salata în patru farfurii, mărunţeşti brânza feta şi presari câteva frunze de mentă şi seminţe de floarea-soarelui, dacă foloseşti. Serveşti salata imediat.

Timp de preparare: 20 de minute
Dificultate: mică
Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Salată de sfeclă cu brânză feta

Bruschete cu sfeclă roşie şi scrumbie

Salată de sfeclă cu sos de grepfrut

Loading...