Suntem în Postul Crăciunului şi, dacă chiar dacă o vorbă din popor spune că este cea mai aspră perioadă, nu ar trebui să fie aşa. Această salată e delicioasă şi uşor de preparat!

 

Ingrediente

1 vânătă medie

1 ceapă roşie

2 căţei de usturoi 

3 roşii medii

salată verde, după preferinţă

1 lingură muştar cu boabe

2 linguri ulei de măsline

1 lingură zeamă de lămâie

1 linguriţă sumac

1 linguriţă oregano uscat

¼ legătură pătrunjel proaspăt 

½ linguriţă fulgi de chili, opţional

sare

piper 

 

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi vânăta şi roşiile tăiate cuburi mai mari, ceapa tăiată peştişori, presari sare şi piper după gust şi stropeşti cu 1 lingură de ulei de măsline. Dai tava la cuptorul preîncălzit la 200 °C, 20-25 de minute, până când legumele s-au înmuiat. Le laşi 5 minute la răcorit. Faci un sos din muştar, zeamă de lămâie, sumac, oregano, pătrunjel tocat, ulei de măsline, sare şi piper după gust şi, dacă doreşti, fulgi de chili.

 Într-un bol mai mare, pui frunzele de salată rupte, adaugi legumele coapte, torni sosul şi omogenizezi. Serveşti salata caldă.

FOTO Shutterstock