Limba este o delicatesă dacă ştii s-o prepari cum trebuie. Dacă până acum te-ai rezumat la preparatul clasic limbă cu măsline, e cazul să încerci această salată. Limba este un muşchi, e macră, are o textură fină şi e delicioasă.

 

 

Ingrediente

  • 1 kg limbă de porc 
  • 1 foaie dafin
  • 1 linguriţă piper boabe
  • 1 linguriţă sare 
  • 2 cartofi fierţi în coajă 
  • 200 g ciuperci întregi din conservă 
  • 1 castravete

Pentru sos 

  • 3 linguri maioneză 
  • 100 g iaurt grecesc 
  • zeama de la ½ lămâie 
  • sare, piper 
  • 1 legătură mărar

Speli bucăţile de limbă şi le pui la fiert într-o oală cu multă apă, îndepărtând spuma ori de câte ori e nevoie. Adaugi foaia de dafin, boabele de piper şi sarea şi laşi pe foc mediu 2-3 ore. Limba este fiartă atunci când furculiţa intră cu uşurinţă în ea. 

Scoţi bucăţile de limbă, le laşi la răcorit, le cureţi de membrana exterioară, de grăsime şi de ligamente, apoi le tai cuburi. Cureţi cartofii de coajă şi îi tai şi pe ei cuburi, procedezi la fel cu castravetele şi cu ciupercile. 

Faci un sos din iaurt, maioneză şi zeama de lămâie şi îl condimentezi cu sare şi piper, după gust. 

Pui toate ingredientele într-un castron, torni sosul şi amesteci. Decorezi cu mărar tocat şi pui salata la frigider. O serveşti rece.

Aici şi o reţetă inedită cu creier

FOTO: Shutterstock

Loading...