Bucătăria vegană este diversificată, plină de reţete delicioase şi de arome. Dacă eşti dietul acestei diete sau dacă treci printr-o perioadă de detoxifiere, această reţetă e ideală: săţioasă, gustoasă, sănătoasă.

 

Ingrediente

200 g quinoa albă

150 g mazăre din conservă

2 fire ceapă verde

1 lingură zeamă de lămâie

2 linguri ulei de măsline

½ linguriţă fulgi chili, opţional 

câteva frunze de mentă proaspătă, opţional

sare

piper negru

Fierbi quinoa conform instrucţiunilor de pe ambalaj, o laşi la răcorit şi pui într-un bol. Scurgi mazărea de lichidul din conservă şi o transferi peste quinoa. Speli frunzele de mentă şi ceapa verde, le tai mărunt şi le adaugi în bol.

Torni uleiul şi zeama de lămâie şi, dacă doreşti, presari fulgii de chili. Condimentezi cu sare şi piper după gust. Serveşti salata caldă sau rece şi o decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock