Te grăbeşti şi vrei ceva sănătos şi consistent în acelaşi timp? Iată o reţetă rapidă, sănătoasă, uşor de preparat şi foarte hrănitoare! Pielea somonului conţine mari cantităţi de Omega 3 care ajung în carnea peştelui odată ce este gătit. Deci, sub nicio formă, nu îndepărtaţi pielea pentru că aruncaţi tot ceea ce e mai bun. De asemenea, pielea somonului ajută la păstrarea frăgezimii şi împiedică destrămarea cărnii în toate direcţiile . 


  • Pregătire:15 min
  • Porții:3
  • Timp total:30 min
  • Categorie:peste, salate
Ingrediente

1 fileu de somon

1/2 avocado

1/4 castravete

½ salată verde, ruptă bucăţi

1 lămâie

1 fir de ceapă verde

sare, după gust

Mod de preparare

Dacă somonul este afumat, doar îl tai bucăţele. Dacă e proaspăt, îl sărezi şi îl pui pe grătar 5 minute, sau până e făcut, apoi îndepărtezi pielea somonului şi îl tai bucăţi sau fâşii. Tai avocadoul şi castravetele cuburi şi le pui într-un castron, împreună cu bucăţile de salată verde. Cureţi de coajă lămâia şi tai 3-4 bucăţi mici pe care le pui în salată înainte să storci zeama.  Pui bucăţile de somon pe salată, presari ceapa verde, storci lămâie, asezonezi cu sare, după gust şi amesteci bine pentru omogenizare.

 

Sursa: https://www.olivemagazine.com/recipes

Loading...