Această reţetă de salată de ghebe vine de la Cornelia Popescu din Câmpulung Moldovenesc. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente

2 kg ghebe

1 kg gogoşari tăiaţi fideluţă

500 ml ulei

3-4 morcovi fierţi, tăiaţi rondele

1 lingură rasă sare grunjoasă neiodată

Pentru baiţ

200 ml oţet

400 ml apă

1 kg ceapă tăiată julien

1 plic boabe de muştar

boabe de ienibahar

1 lingură sare grunjoasă neiodată

boabe de piper

3 foi de dafin

cimbrişor

Mod de preparare:

Cureţi, speli şi fierbi ghebele 10 minute, apoi le strecori. Încingi uleiul într-un tuci de fontă şi căleşti ciupercile 10 minute. Adaugi gogoşarii, îi laşi 10 minute, apoi pui sarea şi morcovii. Ţii să se combine aromele şi opreşti focul.

Separat, fierbi toate ingredientele de la baiţ 2 minute, pui ceapa, dai de pe foc, acoperi vasul, le ţii 10 minute să se marineze, apoi le răstorni peste ghebe şi gogoşari şi presari cimbrişor, după gust.

Le pui în borcane, le sterilizezi 20 de minute, le laşi până a doua zi acoperite, apoi le depozitezi la rece.

Loading...