O salată aperitiv pe care o poţi prepara cu succes ori de câte ai câteva ouă în plus şi încă nu au expirat, ori pur şi simplu ai chef de o salată ceva mai săţioasă.

Ingrediente: Salată de ouă cu şuncă

300 g şuncă sau muşchi filé
5 ouă fierte tare
maioneză dintr-un ou
3 linguri smântână
pătrunjel
frunze de salată verde
sare
piper

Mod de preparare: 
 

Se taie şunca feliuţe sau cubuleţe mici, după preferinţă. Ouăle fierte tare se taie odată de-a lungul, apoi de-a latul, astfel încât, la sfârşit, să se obţină cubuleţe mici. Se potriveşte gustul de sare şi piper.

În maioneză se toarnă cele 3 linguri de smântână şi se amestecă bine pătrun­jelul tăiat mărunt. Apoi, tot sosul obţinut se toarnă peste cubuleţele de ouă şi şuncă. Salata se serveşte după ce a fost aranjată pe o frunză de salată verde.

Loading...