Salată de sfeclă cu pui
Ce poţi face în 40 de minute? O salată de sfeclă roşie cu pui, asezonată cu un dressing special din miez de nucă şi parmezan ras!
Ingrediente
- 1 piept de pui
- 1 sfeclă roşie mică
- 1 fir ceapă verde
- 3 linguri ulei de măsline
Pentru dressing
- 100 g miez de nucă
- 1 felie de pâine
- 2 linguri lapte 1,5% grăsime
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 lingură parmezan ras
- 1 linguriţă miere sau zahăr brun, opţional
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- sare, după gust
- piper, după gust
Mod de preparare
Preîncălzeşti cuptorul la 200 °C.
Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi sfecla curăţată, spălată şi tăiată cubuleţe. Stropeşti cu o lingură de ulei de măsline şi dai tava la cuptor 20-25 de minute, apoi laşi deoparte să se răcorească. Între timp, tai pieptul de pui bucăţi mici, le asezonezi cu sare şi piper, după gust, şi le prăjeşti în restul de ulei încins la foc mic până se rumenesc. Într-un bol, transferi carnea şi adaugi sfecla roşie şi ceapa verde tăiată mărunt. În alt bol, înmoi miezul feliei de pâine în lapte. Într-un blender, pui miezul de nucă şi adaugi parmezanul ras, zeama de lămâie, miezul de pâine stors foarte bine de lichid şi, dacă doreşti, mierea ori zahărul brun. În timp ce mixezi, torni treptat uleiul de măsline. Asezonezi cu sare şi piper, după gust. Transferi sosul peste salată şi amesteci. Serveşti salata caldă sau rece şi o decorezi după imaginaţie.
Sandviş cu humus de sfeclă roşie