paranghelul e în plin sezon. Bucură-te de el şi încearcă-l în cât mai multe preparate delicioase.
 
Ingrediente
  • 100 g valeriană şi baby spanac
  • seminţele de la ½ rodie
  • 50 g miez de nucă
  • 2 căţei de usturoi
  • 250 g sparanghel 
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 linguriţă oţet balsamic 
  • lingură ulei de măsline
  • sare, piper

 

Încingi cuptorul, pui nucile într-o tavă, le coci câteva minute, apoi le scoţi.
 
Speli sparanghelul, îl îndoi uşor, iar acesta se rupe exact de unde poate fi consumat. Dacă este alb, după ce îl rupi, îl cureţi cu cuţitul econom. Ştergi sparanghelul, bucată cu bucată şi îl laşi deoparte. Încingi uleiul, căleşti câteva minute usturoiul, apoi adaugi sparanghelul şi îl laşi să se rumenească pe toate părţile până se înmoaie uşor. Îl scoţi pe o farfurie. 3 Pui într-un castron spanacul, boabele de rodie şi nucile şi aşezi peste ele sparanghelul. Amesteci uleiul de măsline cu oţetul, adaugi sare şi piper, după gust şi torni  dressingul peste ingredientele din bol. 
 
FOTO: Shutterstock
Loading...
Evaluează articolul