Salată italiană cu ton şi orez

2 shutterstock 1935095024 jpg jpeg

Folosind două ingrediente de bază – carnea de ton şi orezul – plus o mulţime de legume, poţi crea această salată sănătoasă, plină se savoare, perfectă pentru masa de prânz.

Ingrediente pentru salată italiană, cu ton şi orez brun

2 conserve de ton în ulei 200 g orez fiert şi răcit 250 g amestec clasic de legume pentru salată, fierte şi răcite 100 g măsline  feliate 1 ardei gras roşu, feliat sucul de la 1/2 lămâie 2 lingură ulei de măsline 

Mod de preparare salată italiană, cu ton şi orez 

Fierbi orezul, îl scurgi şi îl laşi să se răcească bine. Scurgi conserva de ton şi pui uleiul deoparte. Într-un castron mare, combini orezul, tonul scurs de ulei, legumele fierte şi răcite, măslinele negre şi ardeiul gras roşu.

Torni sucul de la o jumătate de lămâie şi uleiul de măsline şi amesteci bine. Opţional, poţi adăuga 2 linguriţe de capere. Amesteci bine şi serveşti salata decorată cu verdeaţa preferată.

FOTO Shutterstock