Când ai doar 20 de minute ca să prepari o cină uşoară, iată o reţetă grecească.

De ce ai nevoie ca să faci salată rapidă grecească de paste:

450 g paste mici

1 castravete

2 căni (440 g) roşii cherry

8 foi de salată, rupte bucăţi mici

3/4 cană pătrunjel proaspăt

1/2 cană (110 g) măsline kalamata, fără sâmburi

1/2 cană (110 g) ceapă roşie tăiată felii subţiri

225 g brânză fărâmiţată

2 căţei de usturoi, tocaţi

1/3 cană ulei de măsline

3 linguri oţet roşu din vin

2 linguriţe zahăr tos

sare după gust

1/2 linguriţă piper negru (sau după gust)

1 cană sos tzatziki

Cum prepari salată rapidă grecească de paste:

Pui o oală mare cu apă cu sare la foc mare şi când dă în clocot, adaugi pastele şi le fierbi conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp, te ocupi de legume şi de sos. Tai castravetele în două pe lungime şi scoţi seminţele cu o linguriţă, apoi îl tai felii şi ăl dai deoparte. Tai roşiile cherry în jumătăţi, rupi în bucăţi salata şi toci mărunt pătrunjelul. Tai măslinele în jumătăţi, tai ceapa felii subţiri şi dai deopare. Într-un bol mic combini usturoiul tocat, uleiul de măsline, oţetul, zahărul, sare, şi piper şi le amesteci bine ca să se combine. Adaugi şi sosul tzatziki şi amesteci bine; asezonezi după gust. Când pastele au fiert, le scurgi imediat le treci repede pe sub un jet de apă rece circa 1 minut. Pui pastele într-un castron mare, adaugi sosul peste paste şi amesteci bine ca să se omogenizeze. Adaugi castraveţii tocaţi, roşiile, salata verde, pătrunjelul, măslinele, ceapa şi brânza feta şi le amesteci ca să se combine. Serveşti imediat.

Sursa: https://bakerbynature.com

Loading...