Saramură de biban

saramura de biban jpeg

O saramură de biban este oricând binevenită. Fie că este vorba de zile de Sărbătoare fie de zile obişnuite. Poate te-ai obişnuit să găteşti saraamura cu crap, sau alt peşte dar noi avem această propunere cu peşte biban, şi sperăm să fie pe placul vostru.

Saramură de biban - Ingrediente (4 porţii)

1 kg bibani sare grunjoasă 2 ardei iuţi uscaţi 4 căţei de usturoi 300 ml apă pătrunjel verde tocat piper măcinat 2 linguri ulei

Saramură de biban - Cum se prepară

Se curăţă peştele de măruntaie, se spală bine şi se zvântă cu un prosop absorbant, apoi se pune pe grătarul încins (sau pe o tavă) presărat cu multă sare grunjoasă şi se lasă la fript pe ambele părţi.

Între timp, în cei 300 ml de apă se fierb ardeii iuţi, usturoiul zdrobit, piper şi două linguri de ulei. Se curăţă peştele de sare şi de solzi şi se aşază pe un platou adânc. Se toarnă peste peştele fierbinte zeama picantă. Se garniseşte cu pătrunjel verde tocat şi se serveşte imediat cu mămăliguţă caldă şi neapărat cu vin, pentru a stinge iuţeala

sosului.