Saramură de crap cu roşii
Este pur şi simplu delicioasă servită alături de mămăliguţă caldă. După o perioadă în care ai mâncat doar preparate grase, această saramura de peşte va fi mai mult decât binevenită.
De ce ai nevoie pentru saramură de crap
Pentru peşte
2 crapi, evisceraţi, curăţaţi şi fără cap
3 căţei de usturoi
1 ceapă
coriandru
2-3 linguri ulei
piper
Pentru saramură
200 g roşii
100 ml supă
2 căţei de usturoi
sare
piper
Cum se prepară saramura de crap
Pisezi usturoiul şi-l amesteci cu ceapa tocată. Adaugi coriandru, ulei, piper şi omogenizezi. Pui peştele pe gril şi-l rumeneşti uşor pe ambele părţi.
Pentru sos, descojeşti roşiile, le toci şi le amesteci cu supa, căţeii de usturoi şi sare şi piper după gust.
Serveşti peştele împreună cu saramura.