Deserturile cu citrice sunt uşor de preparat şi sunt pe gustul celor mai pretenţioşi oaspeţi. Această şarlotă cu portocale e răsfăţul suprem pentru un weekend în care stăm acasă.

 

 

Ingrediente 

  • 200 g pişcoturi

Pentru cremă 

  • 250 g mascarpone
  • 400 g frişcă bătută
  • 100 ml lapte 
  • 4 linguri zahăr pudră 
  • 1 linguriţă extract de vanilie 
  • 15 g gelatină 
  • 1 portocală

Pentru jeleu 

  • zeama de la 2 portocale 
  • 50 g zahăr 
  • 10 g gelatină

Pentru ornat 

  • frişcă 
  • felii de portocală 
  • frunze de mentă, opţional

 

Pentru cremă, hidratezi gelatina în puţină apă rece. Torni laptele într-o cratiţă şi îl laşi pe foc până e pe punc - tul de a da în clocot. Opreşti aragazul şi laşi deoparte 3-4 minute, apoi adaugi gelatina hidratată şi amesteci până se dizolvă. Laşi la răcorit. 

Într-o formă de tort cu inel detaşabil, aranjezi un strat de pişcoturi la bază şi unul în „picioare“, în interio - rul inelului. 

Mixezi mascarpone cu za - hărul pudră şi cu extrac - tul de vanilie până obţii un amestec aerat. Încorporezi laptele în care ai dizolvat gelatina, frişca bătută şi adaugi bucăţele de pulpă de portocală. Torni crema în forma de tort şi dai la frigider minimum 1 oră. 

Pentru jeleu, amesteci sucul de portocale cu zahărul, apoi îl încălzeşti uşor. Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj, o torni peste sucul de portocale şi amesteci până se dizolvă. Răstorni amestecul peste şarlotă şi o dai din nou la frigider, încă 2 ore. Ornezi cu frişcă, frunze de mentă şi felii de portocală.

FOTO: Shutterstock

Loading...