Savarine cu rom şi frişcă

savarina jpeg

Prăjiturile tale preferate din copilărie, savarinele pot fi preparate şi acasă. Însiropate şi cu multă frişcă, aceste savarine vor fi terminate în timp record de familia ta.

De ce ai nevoie pentru savarine cu rom şi frişcă

Pentru savarine

7 g drojdie uscată

50 ml lapte

200 g făină

3 ouă

90 g unt

300 g zahăr

Pentru sirop

500 ml apă

1 lămâie

60 ml rom

Pentru umplutură

500 g frişcă

400 g zmeură

Cum se prepară savarinele cu rom şi frişcă

Dizolvi drojdia în laptele cald, adaugi făina şi ouăle, apoi omogenizezi cu mixerul. Laşi aluatul să crească aproximativ o oră. Topeşti untul cu două linguri de zahăr şi-l încorporezi în aluat. Torni aluatul în poş şi formezi savarinele în formele dorite, apoi le laşi din nou să crească 30 de minute. Le dai la cuptor până când se rumenesc, apoi le laşi la răcit.

Pentru sirop, dizolvi zahărul rămas în apă, adaugi coaja şi zeama de lămâie şi laşi să fiarbă 5 minute.  Dai deoparte, torni romul şi amesteci. Scoţi savarinele din formă, torni sirop peste ele, apoi le decorezi cu frişca bătută şi zmeură.

Sursa http://www.sbs.com.au

http://www.sbs.com.au