Vrei o gustare uşor de făcut, dar şi rapidă în acelaşi timp? Atunci încearcă această reţetă de sendviş cu năut şi sos buffalo, potrivită pentru când vin la tine prietenii, în vizită.

Sendviş cu năut şi sos buffalo

 

Ingrediente 12 porţii

 
  • 425 g năut de la conservă, scurs şi clătit
  • 5 linguri sos buffalo
  • 4 linguri maioneză vegană
  • 1 lingură praf de usturoi
  • 1 lingură pulbere de ceapă
  • 1 ½ linguriţă sare
  • ½ linguriţă piper
 

Dressingul:

 
  • 185 g maioneză vegană
  • 1 ½ linguri de lapte de migdale, neîndulcit
  • 1 ½ linguriţă oţet de mere
  • ½ linguriţă suc de lămâie
  • 1 linguriţă de usturoi pudră
  • ½ linguriţă de ceapă pudră
  • ⅛ linguriţă paprika
  • ¼ linguriţă sare
  • ⅛ linguriţă piper
  • 1 linguriţă pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
  • ½ linguriţă mărar proaspăt, tocat
  • 12 chifle 
  • 6 frunze de salată
  • 12 felii de roşii
  • 12 felii de ceapă roşie
 

Mod de preparare

 
Într-un bol mare, combinaţi năutul, sosul buffalo, maioneza vegană, praful de usturoi, pulberea de ceapă, sarea şi piperul şi pasaţi bine cu o furculiţă până când amestecul are o consistenţă tare.
 
Pentru a face dressingul, combinaţi maioneza vegană, laptele de migdale, oţetul de cidru de mere, zeama de lămâie, praful de usturoi, pulberea de ceapă, ardeiul, sarea, piperul, pătrunjelul şi mărarul într-o cană de măsurare lichidă şi bateţi până la omogenizare.
 
Folosiţi un cuţit mare de pâine pentru a tăia întreaga foaie de chifle pe jumătate. Scoateţi partea superioară şi puneţi-o deoparte. Întindeţi amestecul de năut pe jumătatea de jos a chiflelor, apoi adăugaţi salată, roşii şi ceapă roşie. Adăugaţi dressingul peste ele.
Puneţi înapoi partea superioară a chiflelor, apoi feliaţi între chifle pentru a face 12 sendvişuri. Poftă bună!
 
 
Loading...