ai poftă de un sos răcoritor, numai bun de pus în salata ta sau peste friptura proaspăt preparată? Sosul Tzatziki, de origine grecească, este tot mai popular şi pe mesele românilor, mai ales că este gustos şi poate fi preparat rapid acasă. Încearcă şi tu această reţetă simplă!
 

Ingrediente Sos Tzatziki, cea mai simplă reţetă

  • 400 g iaurt gras
  • 4 castraveţi
  • usturoi
  • mărar
  • sare şi piper

Mod de preparare Tzatziki, cea mai simplă reţetă

Curăţa castraveţii de coajă şi dă-I pe răzătoare, apoi scurge-i bine de zeamă. Pune-I într-un bol şi adaugă peste ei mărarul mocat mărunt, usturoiul pisat bine, după care asezonează totul cu sare şi piper.

Adaugă iaurtul şi amestecă bine.  Lasă la rece cel puţin jumătate de oră, apoi serveşte cu salata preferată sau cu orice alt preparat din carne ori legume.
 

Loading...