Spumă de ciocolată vegană

Spumă de ciocolată vegană jpeg

Vrei să savureţi un desert delicios, dar extrem de sănătos? Azi îţi propunem o reţetă vegana de care te vei îndrăgosti. Spuma de ciocolată este uşor de făcut şi rapid!

Spumă de ciocolată vegană

Ingrediente

  • apa de la o conservă de năut - aquafaba (boabele se folosesc la altă reţetă)
  • 85 g ciocolată neagră, vegană 
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă extract de vanilie

Prepară şi:

Bombă de îngheţată, reţetă pentru 12 porţii

Mod de preparare

Într-un castron de dimensiuni medii, bateţi aquafaba până când se formează vârfuri dure.

Adăugaţi treptat ciocolata topită, zahăr şi vanilie, având grijă să nu mixaţi prea mult.

Distribuie mousse-ul în 3 căni şi răceşte cel puţin 3 ore, ideal peste noapte.

Garnisiţi cu căpşuni proaspete sau fructe la alegere. Poftă bună!

Prepară şi: 

Trufe de ciocolată: o reţetă recomandată de chef Andrei Ţandără

Sursa