Vrei să savureţi un desert delicios, dar extrem de sănătos? Azi îţi propunem o reţetă vegana de care te vei îndrăgosti. Spuma de ciocolată este uşor de făcut şi rapid!

Spumă de ciocolată vegană

 

Ingrediente

 
  • apa de la o conservă de năut - aquafaba (boabele se folosesc la altă reţetă)
  • 85 g ciocolată neagră, vegană 
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriţă extract de vanilie
 
*Aquafaba (apa în care năutul a stat) poate fi folosit ca alternative la produsele lactate şi la ouă în nenumărate reţete de la maioneză la merengue.
 

Mod de preparare

 
Într-un castron de dimensiuni medii, bateţi aquafaba până când se formează vârfuri dure.
Adăugaţi treptat ciocolata topită, zahăr şi vanilie, având grijă să nu mixaţi prea mult.
Distribuie mousse-ul în 3 căni şi răceşte cel puţin 3 ore, ideal peste noapte.
Garnisiţi cu căpşuni proaspete sau fructe la alegere. Poftă bună!
 
 
Loading...