Sufleu de spanac

sufleu de spanac jpeg

Spanacul este gustos în mai toate preparatele, aşa că nu ezita să pregăteşti acest sufleu de spanac pentru toţi ai casei.

Ingrediente (1 tavă)

1 kg spanac 2 linguri unt ½ lingură făină 3 ouă 75 g smântână 3 linguri brânză rasă 1 praf de sare

Mod de preparare

Fierbi spanacul în apă cu sare, îl scurgi şi-l toci. Topeşti o lingură de unt, adaugi făina şi spanacul, mai ţii pe foc câteva minute, după care adaugi smântâna şi amesteci constant. După 2-3 minute pui o lingură de brânză rasă, potriveşti de sare şi dai deoparte.

După ce s-a răcorit, încorporezi gălbenuşurile, unul câte unul, apoi albuşurile bătute spumă. Ungi cu unt o formă, pui compoziţia, presari restul de brânză şi dai la cuptor până se rumeneşte.