Broccoli vine cu beneficii mari pentru sănătate, aşa că puteţi încerca să-l adăugaţi în dieta voastră zilnică, mai ales dacă intenţionaţi să adoptaţi o dietă şi un stil de viaţă sănătos. Bogată în vitamine, această legumă poate avea un gust delicios dacă ştii să o combini în diferite reţete.

Această supă cremă de broccoli, cu ouă poşate şi bacon nu doar că este combinaţia perfectă de gust, dar are şi un aport caloric scăzut, este bogată în proteine şi vitamine şi se prepară foarte simplu.

Citeşte şi: Clătite cu sos de iaurt

Ingrediente Supă cremă de broccoli cu ouă poşate şi bacon (pentru 4 porţii)

  • Ulei de masline
  • 1 praz
  • 3 căţei de usturoi
  • 150 g gorgonzola
  • 4 morcovi
  • 1 cap mare de broccoli
  • 2 cepe
  • 2 tulpini de ţelină
  • 200 ml lapte
  • 4 ouă
  • 120 g bacon

Citeşte şi:  Gustări din iaurt şi unt de arahide

Mod de preparare Supă cremă de broccoli cu ouă poşate şi bacon

  1. Curăţaţi legumele, ceapa, morcovul, prazul, ţelina şi tăiaţi-le cuburi. Într-o oală, puneţi la fiert apă cu sare, iar atunci când dă în clocot adăugaţi legumele, mai puţin ţelina. Adăugaţi un căţel de usturoi zdrobit în apa pusă la fiert.
  2. Într-o tigaie de teflon puneţi la încins uleiul de măsline. Adăugaţi ulei de măsline, ceilalţi căţei de usturoi zdrobiţi şi ţelina.
  3. După 5 minute, adăugaţi ţelina călită în oală cu legumele fierte şi lăsaţi totul să gătească în jur de alte 15 minute, pentru a se îmbina aromele.
  4. După ce legumele au fiert, le scurgeţi de apă şi adăugaţi laptele şi gorgonzola. Utilizaţi o ustensilă de zdrbit, astfel încât să obţineţi crema.  Puteţi folosi un blender.
  5. În tigaia în care ai călit usturoiul, adaugă feliile de bacon şi lasă-le 3 minute la prăjit.
  6. Poşează ouăle, asezoneală-le cu sare şi adaugă-le peste supa cremă, atunci când o pui în farfurie gata să fie servită. La fel şi baconul. Poţi adăuga şi crutoane, după preferinţe.

Poftă bună!

 

Loading...