Delicioasă şi mai ales cu un aport sporit de vitamine, supa cremă de morcovi şi cartofi este ideală pentru a fi servită în perioada postului. Se prepară rapid şi este extrem de săţioasă. Încearcă şi tu combinaţia!

Ingrediente Supă cremă de morcovi cu cartofi

  • 600 g morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 cartof
  • sare
  • piper

Mod de preparare supă cremă de morcovi cu cartofi

Într-o oală cu apă şi sare, pune la fiert legumele curăţate şi tăiate pe jumătate. Când sunt fierte bine, se scot din oală şi se lasă câteva minute la răcit. Nu arunca apa în care au fiert legumele! 

Mai apoi, se pun într-un blender morcovii şi cartoful şi se pasează bine până când devin o pastă. Adaugă supa în care au fiert legumele pentru a dilua piure-ul obţinut în blender. Completează în funcţie de cât de groasă vrei să fie supa cremă. Pune la foc şi mai lasă să dea în 2-3 clocote. Adaugă sare şi piper după gust. 

Spală şi toacă pătrunejelul mărunt şi serveşte în supa cremă de morcovi şi cartofi.

Poftă bună! 

 

Loading...