Supă-cremă de urzici
A venit primăvara şi poţi profita din plin de urzici. Din acest motiv îţi propunem să prepari o delicioasă supă-cremă de urzici.
Ingrediente pentru supă-cremă de urzici
10 grămăjoare cu urzici 2 cartofi 1 ceapă 2 linguri unt 100 ml lapte sare piper alb
Mod de preparare pentru supă-cremă de urzici
Se aleg urzicile şi se rup numai frunzele de la vârf. Se spală foarte bine, în mai multe ape şi se lasă deoparte.
Se călesc în unt cartofii tăiaţi cuburi şi ceapa tăiată rondele. După ce s-au înmuiat se pune apă (sau supă din concentrat) şi se lasă să fiarbă 15 minute. Apoi se adaugă şi urzicile din care se păstrează pentru decor.
După ce au fiert şi urzicile, se scurg de apa în care au fiert (care nu se aruncă) şi ori se transferă în blender, ori se mixează. Se subţiază cu lapte şi, eventual, cu zeama în care au fiert. Se pune supa-cremă de urzici din nou pe foc, se lasă un clocot şi se trage de pe foc. Se serveşte supă-cremă de urzici cu mici rămurele de urzici.