Porumbul e un ingredient versatil, care nu e folosit la întregul său potenţial. În această supă cremoasă, va da textură, gust şi aromă.

 

Ingrediente

1 morcov

3-4 cartofi

1 ceapă

1 ardei gras

400 g porumb proaspăt

200 ml lapte

150 g smântână fermentată (25% grăsime)

100 g brânză Cheddar

2 linguri ulei

2 l supă de legume sau apă 

½ legătură pătrunjel

sare

piper alb măcinat

½ lingriţă oregano uscat, opţional

Încingi uleiul într-o cratiţă şi sotezi ceapa tocată la foc mic, până devine sticloasă. Adaugi cartofii tăiaţi cuburi, morcovul dat prin răzătoarea mare, ardeiul gras mărunţit şi porumbul. Torni supa de legume sau apa, asezonezi cu sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, până ce legumele s-au înmuiat.

Iei 2-3 polonice de supă cu legume, le pui într-un blender, torni laptele şi smântâna, şi mixezi până obţii o cremă. O pui înapoi în oală, condimentezi cu oregano uscat şi mai ţii pe foc câteva minute, până să atingă punctul de fierbere. Stingi focul şi presari brânza Cheddar rasă şi pătrunjelul tocat mărunt. Serveşti supa caldă, cu pâine prăjită.

FOTO Shutterstock

 

 

Loading...