Supă de castraveţi cu avocado şi iaurt
Castraveţi, roşii, ardei şi varză... Alege ce reţetă îţi place cel mai mult şi bucură-te, alături de cei dragi, de savoarea şi de gustul inegalabil ale acestor legume.
Supă de castraveţi cu avocado şi iaurt
Ingrediente
- 2 castraveţi, curăţaţi
- 1 avocado, curăţat şi fără sâmbure
- 1 ceapă, curăţată, tăiată şi scursă
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
- ½ lămîie rasă bio
- 1 ardei iute, fără seminţe şi nervuri, tocat mărunt (opţional)
- 2 fire mărar
- sare, după gust
- piper, după gust
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1 lingură ulei
- 250 g iaurt cremos
Pentru servit
- 1 castravete
- 1 crenguţă mărar
1 Tai avocadoul şi castraveţii cubuleţe, le pui într-un bol şi adaugi ceapa, usturoiul, ardeiul şi coaja de lămâie. Mixezi şi torni uleiul, zeama de lămâie şi iaurtul, puţin câte puţin, până ajunge la consistenţa dorită.
2 Potriveşti de sare şi piper şi o dai la rece. O serveşti decorată cu castravete tăiat şi cu mărar.