Supă de ciuperci şi pui foarte cremoasă

supă de ciuperci jpeg

Ingrediente pentru supă de ciuperci

3 linguri cu unt

3 căţei de usturoi tocaţi mărunt

2,200 kg ciuperci tocate

1 ceapă verde tocată mărunt

2 mocovi mari tocaţi mărunt

1 ţelină mică tocată mărunt

cimbru proaspăt

50 g făină

2 kg supă de pui

250 ml lapte

100 g orez

2 bucăţi de piept de pui

Mod de preparare pentru supă de ciuperci

Topeşti untul. Adaugi ciupercile, ceapa, morcovii şi ţelina. Laşi pe foc amestecând din când în când până când legumele se înmoaie, aproximativ 6 minute. Adaugi carnea de pui şi o laşi 3-4 minute. Apoi, pui usturoiul, sarea şi piperul.

Adaugi făina amestecând bine. Torni supa de pui şi laptele. La final, pui orezul şi mai laşi să fiarbă până când devine moale.

Presari cimbru.