Supă de linte cu perişoare

1 linte jpg jpeg

Lintea este gustoasă şi aromată, aşa că poţi prepara oricând o supă delicioasă. Dacă adaugi în ea şi perişoare de vită, obţii mâncarea perfectă pentru o zi rece de iarnă.

  • 250 g linte roşie
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri pastă de tomate
  • sare, după gust 
  • piper, după gust
  • 300 g carne de vită tocată
  • 1 ou
  • ½ legătură pătrunjel 
  • 1 ceapă mică 
  • sare, după gust 
  • cimbru proaspăt, pentru decor

Speli lintea şi o pui la fiert. Când clocoteşte, adaugi legumele tăiate cubuleţe şi laşi totul să fiarbă, sub capac, 10 minute.

Între timp, prepari perişoarele. Toci ceapa, apoi o amesteci cu carnea, oul, pătrunjelul mărunţit şi cu sare. Formezi mici perişoare pe care le adaugi în supă şi le laşi să mai fiarbă

încă 10 minute.

La final, pui pasta de tomate, potriveşti gustul de sare şi piper şi mai laşi oala pe foc 5 minute, să se întrepătrundă aromele. Ornezi cu frunzuliţe de cimbru.

FOTO: Shutterstock