Cu această reţetă dorim să-ţi aducem în farfurie savoarea şi gustul inegalabil ale unui preparat uşor, săţios şi prietenos cu silueta.

Dificultate medie/Preparare: 1 h /1 tartă

Ingrediente:

Pentru aluat

300 g făină

150 g unt

1 ou

Pentru umplutură

1 legătură ridichi

1 legătură ceapă verde

300 g smântână

100 g brânză tare

3 ouă

sare

piper

½ linguriţă coriandru

50 g caşcaval ras

Mod de preparare:

Tai untul cubuleţe şi-l amesteci cu făina şi cu oul. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece 30 de minute. Întinzi aluatul într-o formă de tartă tapetată şi-l înţepi din loc în loc, apoi dai forma din nou la frigider.

Speli ceapa verde şi o tai. Speli şi îndepărtezi capetele ridichilor, apoi le tai felii subţiri. Faci cubuleţe jumătate din cantitatea de brânză, iar restul îl
dai prin răzătoare.

Amesteci ouăle bătute cu smântâna, brânza rasă, cu sare şi piper, după gust şi cu coriandrul. Torni compoziţia peste aluat. Aşezi, din loc în loc, cubuleţele de brânză, feliile de ridichi şi ceapa. Dai la cuptorul încins până se rumeneşte. Cu 5-10 minute înainte de a o scoate din cuptor, presari caşcavalul.

FOTO: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul