O tartă pe care o poţi prepara foarte simplu şi o poţi îmbunătăţi cu tot felul de fructe sau glazuri. Astăzi vă prezentăm o reţetă perfectă de tartă cu nucă, aromată şi savuroasă. 


  • Pregătire:30 min
  • Porții:5
  • Gătire:30 min
  • Timp total:1h
  • Categorie:deserturi
Ingrediente

250 g unt 

1 cană de nuci 

150 g  de zahăr 

200 g făină cană de făină 

½ linguriţă de sare 

1 ou mare 

2 linguri de apă 

Cremă de ciocolată/nutella 

 
Mod de preparare

Taie untul untul în cubuleţe şi lasă-l la temperatura camerei. Într-un robot de bucătărie mărunţeşte nucile până obţii o pudră fină. Adaugă zahărul, făina şi sarea şi pulsează până se amestecă. Transferă amestecul într-un bol şi adaugă untul. 

Amestecă bine cu degetele până se sfărâmă untul şi adaugă apa şi oul. Frământă aluatul apoi dă-l la frigider pentru o oră.  

Pune-l într-o tavă de tartă şi dă-l la cuptor pentru 30 de minute. Adaugă crema de ciocolată şi nuci pe deasupra şi poţi servi.

Sursa: https://www.epicurious.com/recipes/food/views/walnut-pastry-dough-14471

 
Loading...
Evaluează articolul