Tartă cu cireşe

Stewed cherry and chocolate tart jpeg

Cauţi deserturi gustoase, care să fie pe placul celor mai pretenţioşi incitaţi? Cu această reţetă nu vei da greş niciodată.

Dificultate mică Preparare 40' Pentru 1 tavă

Ingrediente

Pentru aluat:

300 g făină

200 g unt

200 g zahăr

3 ouă

1 vârf de cuţit de sare

Pentru umplutură:

500 g cireşe

Pentru decor:

1 tabletă ciocolată

cacao

Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Amesteci albuşurile cu zahărul şi le baţi spumă. Pui untul, făina, gălbenuşurile şi sarea într-un bol şi le freci până capătă o consistenţă cremoasă. Apoi torni albuşurile peste această compoziţie şi amesteci până se omogenizează.

Torni jumătate din compoziţie într-o tavă, pe care ai tapetat-o cu hârtie de copt, apoi adaugi cireşele spălate şi fără sâmburi. Peste ele pui cealaltă jumătate de aluat, apoi acoperi cu o folie de aluminiu. Laşi la cuptor 15 minute, apoi scoţi folia de aluminiu, razi tableta de ciocolată şi mai laşi încă 5 minute.

Când se răceşte tarta, pui cacaua într-o sită şi pudrezi.