Această reţetă de tartă de dovleac şi brânză dulce vine de la Ana Sălăgean din Lupeni. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente:

300 g biscuiţi digestivi măcinaţi

180 g unt topit

300 g brânză dulce

200 g zahăr

300 g iaurt

1/2 linguriţă scorţişoară

1/2 linguriţă ghimbir

1/2 linguriţă nucşoară

1/2 linguriţă cuişoare

1 praf de sare

3 ouă mari

600 g piure de dovleac

Mod de preparare:

Pentru blat, amesteci biscuiţii cu untul, întinzi amestecul într-o tavă de tartă tapetată şi îl presezi cu degetele.

Pui restul ingredientelor într-un blender, le omogenizezi, apoi le răstorni peste blatul din tavă. Dai tarta la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35 de minute.

FOTO: Arhivă personală

Loading...
Evaluează articolul