Lângă o cană de ceai sau de cafea merge întotdeauna o felie din această tartă răsturnată cu mere. Dacă nu ne crezi, te invităm să încerci! Ai nevoie de fructe proaspete, de condimente precum scorţişoara şi vanilia şi treaba este deja pe jumătate făcută.

De ce ai nevoie pentru tartă răsturnată cu mere

Pentru glazură

2 mere

2 linguri zeamă de lămâie

50 g unt

75 g zahăr brun

¼ linguriţă scorţişoară

Pentru blat

50 g unt

75 g zahăr brun

75 g zahăr alb

70 ml suc de mere

70 ml lapte

1 linguriţă esenţă de vanilie

½ linguriţă scorţişoară

1 ou

270 g făină

1 linguriţă praf de copt

1 praf de sare

Cum se prepară tarta răsturnată cu mere

Dai drumul la cuptor. Cureţi merele, îndepărtezi cutia de seminţe şi cotorul şi le feliezi. Le stropeşti cu sucul de lămâie, presari scorţişoara şi le aşezi, unele după altele, într-o formă rotundă. Topeşti untul cu zahărul şi le torni peste mere.

Pentru blat, mixezi untul cu zahărul brun şi cel alb până capătă o consistenţă cremoasă. Încorporezi laptele, sucul, esenţa de vanilie, scorţişoara şi oul. La final omogenizezi făina, praful de copt şi sarea. Torni compoziţia peste mere şi dai tarta la cuptor până când trece testul scobitorii. O laşi să se răcească în tavă şi o răstorni.

Sursa: http://www.errenskitchen.com

Învârtită cu mere şi brânză. Află cum preparau bunicii noştri celebra plăcintă

Chec cu mere, nuci şi scorţişoară

Cum să faci baclava cu mere şi nuci. O altfel de prăjitură

Prăjitură cu mere

 

 

 

 

Loading...