Dacă alegi să găteşti cu praz, nu ai nevoie decât de puţină îndemânare şi de câteva ingrediente-cheie, care îi vor îmbogăţi savoarea, odată ce este gătit. Tocana de praz cu măsline este uşor de pregătit şi foarte gustoasă de fiecare dată.

Ingrediente:

500 g praz

100 g măsline negre

1 ceapă mică

1/2 ardei gras, tăiat în bucăţi mici

50 ml vin alb

1 lingură pastă de tomate

200 g roşii cherry, tăiate în sferturi

½ legătură mărar

½ legătură pătrunjel

2 linguri ulei

sare şi piper, după gust

½ linguriţă zahăr (opţional)

Mod de preparare:

Speli prazul şi îl tai în bucăţi de 2-3 cm (doar partea albă). Încingi uleiul într-o cratiţă şi căleşti ceapa mărunţită 5 minute. Încorporezi ardeiul şi prazul, apoi adaugi vinul alb. Acoperi şi laşi pe foc 30 de minute. În tot acest timp, verifici dacă este nevoie să adaugi apă. Opăreşti măslinele.

Când prazul s-a frăgezit, adaugi verdeaţa mărunţită, măslinele, pasta de tomate şi roşiile cherry. Presari şi ½ linguriţă zahăr, dacă vrei. Potriveşti gustul cu sare şi piper, apoi dai la cuptor 10 minute.

Tocana poate fi mâncată şi fierbinte, însă gustul ei este mai bun când s-a răcit.

Foto: i0.wp.com/whereismyspoon.co

Loading...
Evaluează articolul