Tocăniţă de cartofi cu mazăre. Reţetă de post

1 tocanita de cartofi cu mazare jpg jpeg

În plin post al Crăciunului, reţetele fără carne sau alimente de dulce sunt preferatele gospodinelor. O tocăniţă care să conţină cartofi din belşug şi mazăre gustoasă este numai bună de preparat în una din aceste zile.Combinaţia de ingrediente te va face să te lingi pe degete.

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 morcovi
  • 500 g mazăre congelată
  • 3 linguri pastă de roşii
  • mărar
  • cimbru
  • boia de ardei iute afumată
  • sare şi piper

Mod de preparare

Tocam ceapă mărunt şi o calim în ulei încins. Când ceapă capătă o culoare aurie,adăugăm ardeiul şi morcovul tăiat cubuleţe.Lăsăm la călit încă 5 minute,apoi adăugăm mazărea şi cartofii tăiaţi.Presăram puţin cimbru,sare,piper şi boia de ardei iute afumata. Acoperim totul cu apă fiartă şi lăsăm să fiarbă la capac,la foc mic până se înmoaie legumele.

Punem la tocăniţă şi pastă de roşii; mai lăsăm pe foc 5 minute. Pentru a adaugă o culoare vie preparatului, presăraţi mărar tocat mărunt. Reţetă inspirată de gustos.ro.

gustos.ro

Poftă bună!