Mazărea este delicioasă indiferent sub ce modalitate ai prepara-o, motiv pentru care îţi recomandăm să încerci aceste reţete delicioase, potrivite chiar şi pentru Postul Crăciunului.

Cuscus israelian cu mazăre verde

Dacă preferi să încerci preparate noi, care se gătesc rapid, atunci trebuie să încerci cuscus israelian cu mazăre verde. E gata în mai puţin de 15 minute.

Ai nevoie de:

- 700 de ml de supă de pui
- 400 de grame de cuscus
- 200 de grame de mazăre verde
- o jumătate de legătură de mentă, tocată mărunt
- sare şi piper

Mod de preparare:

Pune supă de pui la fiert, iar când da în clocot adaugă cuscusul şi mazărea. Redu intesitatea focului şi lasă-le să fiarbă împreună până când se înmoaie şi lichidul să scadă. Adaugă menta proaspătă, sare şi piper după gust.

Mâncare de mazăre de post

Cum suntem în Postul Crăciunului ai putea să încerci, de asemenea, şi o reţetă de mâncare de mazăre, care este saţioasă.

Ai nevoie de:

- 800 de grame de mazăre
- două cepe
- un morcov mare
- un cartof
- un căţel de usturoi
- două conserve de roşii în bulion
- o lingură de ulei
- o legătură de mărar
- o linguriţă de tarhon uscat
- sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei, iar ulterior, când a devenit translucidă adaugă morcovul dat prin răzătoare şi cartoful tăiat cubuleţe.

Adaugă două căni de apă şi lasă la fiert timp de 15 minute, până când mazărea s-a înmuiat.

Adaugă cele două conserve de de roşii şi usturoiul mărunţit, iar apoi lasă mâncarea să scadă.

Adaugă apoi mărarul tocat şi tarhonul uscat şi lasă mâncarea să se odihnească 10 minute.

Piure de mazăre cu sos de pesto

O altă reţetă delicioasă este piureul de mazăre, pe care-l poţi asezona cu pesto şi usturoi.

Ai nevoie de:

- 300 de grame de mazăre verde
- 50 ml de ulei de măsline
- un căţel de usturoi
- o linguriţă de sos de pesto
- sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Opăreşte mazărea în apă cu sare, până când mazărea se ridică la suprafaţă, apoi strecoar-o.

Combină mazărea, în blender, cu usturoiul tocat cât mai mărunt, uleiul de măsline adăugat treptat, sosul pesto, sarea şi piperul.

Serveşte piureul de mazăre cald sau rece, cu o garnitură de carne sau simplu, pe o felie de pâine prăjită, în cazul în care ţii post.

Loading...