Ocazie specială sau nu, acest tort aperitiv poate da startul unui meniu de excepţie.

Ingrediente

300 g pâine integrală
100 g unt
1 legătură ceapă verde
2 roşii
200 g castraveţi muraţi
50 g măsline negre fără sâmburi
50 g măsline verzi fără sâmburi
150 g şuncă
800 g brânză de vaci grasă
40 g gelatină
100 ml lapte
sare
piper
câteva frunze de ceapă verde

Pentru decor
200 ml smântână grasă
1 plic întăritor de frişcă
½ ardei gras roşu

Mod de preparare

Aşezi hârtie de copt într-o formă de tort. Fărâmiţezi 2/3 din pâine şi o presari în formă. Coci în cuptorul încins 10 minute, amestecând din când în când. Fărâmiţezi pâinea rămasă şi o amesteci cu untul. Pui amestecul pregătit peste pâinea din formă şi apeşi bine. Dai la rece 45 de minute.

Toci ceapa verde, iar castraveţii şi şunca le tai cuburi. Tai roşiile felii. Păstrezi 2 castraveţi şi câteva măsline negre pentru decor. Baţi brânza de vaci până se omogenizează şi o amesteci cu gelatina preparată conform indicaţiilor de pe ambalaj. Adaugi toate ingredientele, inclusiv măslinele, şi amesteci uşor. Pui crema pe blatul de pâine din formă, netezeşti bine şi dai la frigider.

Pentru decor, baţi smântâna cu întăritorul de frişcă şi condimentezi cu sare, după gust. Tai castraveţii în formă de evantai sau în felii subţiri, iar ardeiul gras în triunghiuri mici. Decorezi partea de sus a tortului cu smântână bătută, pui măsline, castraveţi şi ardei gras, iar pe margine îi pui ceapa verde tăiată fin. Presari şi puţin piper.

Loading...