Urzicile sunt nelipsite din bucătăriile gospodinelor, primăvara. Iar dacă obişnuieşti să le mănânci cu mămăligă şi ouă ochiuri, vei fi surprinsă să vezi că poţi prepara din ele chiar şi un tort delicios. 

Ingrediente
 
Pentru blat
250 g făină
250 g zahăr pudră
100 g piure de urzici, bine scurse
5 ouă
1 praf de sare
4 linguri ulei
coajă rasă de lămâie
 
Pentru cremă
350 g smântână grasă
300 g mascarpone
1 pliculeţ zahăr vanilat
150 g zahăr
 
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi spumă tare albuşurile cu praful de sare, apoi încorporezi zahărul în ploaie şi baţi continuu până obţii o bezea. Freci, ca la maioneză, gălbenuşurile cu uleiul. Adaugi în albuşuri o lingură de făină şi mixezi să se încorporeze, apoi una de gălbenuşuri şi mixezi bine după fiecare. Procedezi astfel până termini ingredientele, apoi adaugi, de jos în sus, piureul de urzici şi coajă rasă de lămâie.
 
Răstorni aluatul într-o tavă rotundă, tapetată şi cu pereţi detaşabili. O dai la cuptorul preîncălzit, la 180 ºC, până trece testul scobitorii.
 
Între timp, pregăteşti crema. Baţi smântâna cu zahărul până devine frişcă, apoi adaugi mascarpone şi zahărul vanilat. Blatul răcit îl tai în 2 părţi egale. Ungi prima felie cu cremă, o aşezi pe a doua, apoi îmbraci tortul în crema rămasă şi îl decorezi după imaginaţie. Îl dai la rece înainte de a-l servi. 
 
FOTO: Shutterstock
Loading...
Evaluează articolul