Prepară acest tort „Red Velvet“ cu sfeclă roşie ori de câte ori ţi se face poftă! Deşi originile exacte ale acestui tort rămân un mister, un lucru este sigur: are o textură moale, pufoasă iar glazura bogată în unt îl fac favorit în orice anotimp. Sfecla este un ingredient puţin obişnuit pentru deserturi, dar transformă acest tort într-unul special.

Tort „Red Velvet“ cu sfeclă roşie - Ingrediente (1 tort)

Pentru blat

2 ¼ căni făină
3 linguriţe cacao
1 linguriţă sare
200 g unt
1 1/2 cană zahăr
2 ouă
1/2 cană sfeclă roşie curaţă şi transformată în piure
1 lingură esenţă vanilie
1/2 cană smântână
1/2 cană lapte bătut
110 g ciocolată amăruie topită
1 linguriţă praf de copt
1 lingură oţet din vin
câteva picături de colorant alimentar roşu

Pentru cremă

250 g cremă brânză (sau brânză de vaci)
110 g ciocolată albă topită
1 lingură esenţă vanilie
1/2 cană lapte
1/2 cană frişcă lichidă
1/2 cană zahăr pudră
1 linguriţă zeamă lămâie

Tort „Red Velvet“ cu sfeclă roşie - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi pregăteşri două forme de tort, tapetându-le cu hârtie de copt. Amesteci făina, cacaua, sare şi dai deoparte. Mixezi frişca şi zahărul până când devine pufoasă. Adaugi câte un ou, pe rând, apoi piureul de sfeclă şi esenţa de vanilie.

Într-un vas mediu, baţi smântâna şi laptele bătut. Apoi, amesteci câte o treime din amestecul de făină cu alta din cealaltă compoziţie, până când ambele s-au îmbinat. Adaugi ciocolata topită şi colorantul. La final, pui praful de copt într-un vas mic şi pui oţetul peste el. Încorporeză în aluatul pe care îl torni în tăvile pregătite şi laşi la cuptor timp de 35 de minute până când trece testul scobitorii. Lasă tortul „Red Velvet“ cu sfeclă roşie să se răcorească, apoi scoţi din forme.

Mixezi crema de brânză (sau brânza de vaci) aflată la temperatura camerei până se mai înmoaie. Opreşti mixerul şi adaugi celelalte ingrediente, apoi amesteci bine. Laşi la frigider jumătate de oră înainte să o aplici peste tort. Pui cremă pe fiecare blat şi pe deasupra şi dai tortul „Red Velvet“ cu sfeclă roşie la frigider câteva ore, înainte de a servi.

sursa: http://zesterdaily.com

sursa foto: www.chowhound.com

Loading...