Ştiaţi că tiramisu este un desert tradiţional din Italia? Gustul deosebit al acestui desert este dat de cafeaua aromată şi de gustul brânzei de mascarpone. Merită să-l încercaţi, mai ales că vine weekendul, dar şi Sărbătorile de iarnă. Avem pentru voi cea mai bună reţetă de tort tiramisu pe care o poţi prepara pentru tine şi prietenii tăi.

Tort Tiramisu. Cea mai bună reţetă - Ingrediente (8 porţii)

Pentru blat
6 ouă
250 g zahăr
300 g făină
100 g ciocolată

Pentru cremă
250 g mascarpone
250 ml lapte
2 gălbenuşuri
2 linguri amidon
4 linguri zahăr
250 ml frişcă lichidă

Pentru sirop
1 cană cafea
1 linguriţă esenţă de rom

Pentru decor
1 ciocolată neagră
100 g ciocolată cu lapte

Tort Tiramisu. Cea mai bună reţetă - Mod de preparare

Pentru blat, baţi albuşurile spumă cu zahărul, adaugi gălbenuşurile şi ciocolata topită treptat şi încorporezi făina, amestecând uşor, de jos în sus. Torni aluatul într-o formă de tort cu pereţi ­detaşabili ­unsă şi tapetată şi coci în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute. Laşi să se răcească.

Pentru cremă, mixezi gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul. Adaugi laptele fierbinte, amestecând energic, şi fierbi totul, la foc mic, până se îngroaşă. Acoperi vasul cu o folie de plastic (să nu prindă „coajă”) şi laşi să se răcească. Baţi frişca şi, separat, mixezi energic câteva minute mascarpone. Amesteci uşor frişca, brânza şi crema de gălbenuşuri.

Tai blatul în două: o felie mai groasă, pentru bază, una subţire, pentru capac. Aşezi primul blat în forma detaşabilă de tort, însiropezi cu puţină cafea amestecată cu rom. Pui crema, aşezi foaia subţire de blat, însiropezi, presari ciocolata cu lapte rasă şi laşi la rece 5-6 ore. Înainte de a servi tortul tiramisu, decorezi pe margini cu ciocolată neagră (ca în imagine, să depăşească marginile formei).

Loading...