E vară şi vrem să petrecem cât mai puţin timp în bucătărie. Acest tort tiramisu fără coacere este exact desertul cu care te poţi răsfăţa la final de săptămână. Însoţeşte o felie din acest desert cu o cafea fierbinte şi aromată.

Tort tiramisu fără coacere - Ingrediente

750 g brânză mascarpone
8 gălbenuşuri
150 g zahăr
120 ml lichior Marsala
500 ml frişcă
1 pachet pişcoturi
2 căni de cafea tare
cacao pentru ornat
ciocolată rasă pentru ornat

Tort tiramisu fără coacere - Mod de preparare

Faci o cafea tare în care pui câteva picături de lichior Marsala şi o laşi la răcit. Într-un vas, freci gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Pui vasul pe baie de aburi, torni restul de lichior Marsala în fir subţire şi amesteci până se îngroaşă. Laşi la răcit.

Baţi frişca spumă tare şi o încorporezi uşor în mascarpone, de sus în jos, după care dai compoziţia la rece. Încorporezi cu grijă amestecul de gălbenuşuri în mascarpone şi laşi crema obţinută la frigider. Păstrezi puţină cremă pentru ornat.

Pui într-o tavă rotundă, cu fund detaşabil, un rând de fursecuri pe care le treci rapid prin cafea. Întinzi deasupra un strat de cremă, apoi pui din loc în loc fursecuri şi tot aşa până când termini ingredientele.

Pui crema păstrată într-un şpriţ şi formezi moţuri deasupra tortului. Presari pudră de cacao. Laşi tortul la frigider şi, înainte de a-l servi, îl îmbraci de jur împrejur în ciocolată rasă.

Tiramisu la pahar

Tiramisu cu caise

Tiramisu ca în Italia

Loading...