În sezonul rece, usturoiul nu trebuie să lipsească din dieta noastră. Este foarte bun pentru sistemul imunitar, iar aroma sa inconfundabilă dă o savoare deosebită mâncărurilor.

 

 
Ingrediente
  • 4 foi tortilla
  • 250 g carne vită tocată
  • 100 ml suc roşii
  • 1 ceapă mică
  • 4 căţei usturoi
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriţă boia dulce
  • ¼ linguriţă boia iute
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • 1 linguriţă coriandru tăiat
Pentru salsa
  • 2 avocado
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei iute roşu
  • 1 roşie
  • 8 căţei de usturoi
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 linguri zeamă lime
  • 2-3 fire pătrunjel
  • sare, după gust

 

Mărunţeşti ceapa şi o căleşti în ulei până devine translucidă. Adaugi carnea şi o rumeneşti uşor, torni sucul de roşii, pui usturoiul zdrobit şi condimentezi cu sare, piper, boia dulce şi boia iute. Laşi pe foc până scade zeama  şi, la final, adaugi coriandrul. Laşi la răcorit.
 
Între timp, prepari salsa. Cureţi şi speli toate legumele, pasezi avocado cu o furculiţă şi îl stropeşti cu zeamă de lime, să nu se oxideze. Toci ceapa roşie, ardeiul iute şi roşia. Le pui peste avocado, adaugi uleiul, sarea, usturoiul zdrobit, pătrunjelul tocat şi omogenizezi compoziţia.
 
Umpli foile de tortilla cu amestecul de carne, le împătureşti, le porţionezi şi le serveşti cu salsa şi decorate după imaginaţie.
 
 
FOTO: Shutterstock
Loading...