Tzatziki este un aperitiv tradiţional grecesc din care nu trebuie să lipsească măraru, castravetele, usturoiul şi mai ales iaurtul. Dacă acesta este grecesc, cu atât mai bine! Vei aduce o părticică din ţinutul elen chiar la tine acasă!

Ingrediente

1 cană smântână
1 cană iaurt
1 castravete mare
2 linguri mărar proaspăt tocat
1 lingură pudră usturoi (sau 2 căţei de usturoi pisaţi)
2 linguri şi jumătate de oţet de vin roşu
1 linguriţă sare

Mod de preparare

Curăţă de coajă şi taie castravetele în patru. Dă la o parte seminţele şi taie restul de castravete în bucăţi mici. Presară sare peste el şi lasă-l aşa un sfert de oră. Sarea are rolul de a absorbi apa din bucăţile de castravete, ceea ce este foarte important dacă vrei ca tzatziki să fie dens. După un sfert de oră, ia nişte şervete de hârtie şi tamponează castravetele pentru eliminarea excesului de lichid.

Într-un vas mediu, combină castraveţii cu restul de ingrediente şi amestecă bine. Poţi servi cu pâine prăjită sau legume crude sau pur şi simplu aşa cum este.

sursa: kraftedkoch.com

Loading...