Usturoi murat

usturoi murat jpeg

Încercăm să te surprindem cu fel şi fel de reţete de conserve, mai inedite şi mai gustoase. Aceasta este una dintre ele.

Ingrediente

400 g usturoi 250 ml oţet de vin 2 ardei iuţi roşii (sau 3 linguriţe de fulgi de ardei iute) 100 ml vin alb 2-3 linguriţe de sare grunjoasă 2-3 linguriţe de zahăr

Mod de preparare

Cureţi usturoiul bine şi tai ardeii iuţi feliuţe. Între timp, pui oţetul cu zahărul, sarea şi vinul la fiert. Laşi să dea în câteva clocote, după care iei vasul de pe foc.

Adaugi căţeii de usturoi în amestecul de oţet şi îi laşi cel mult 2 minute. Scoţi usturoiul cu o paletă, îl aşezi în borcane, pui feliuţele de ardei, apoi torni lichidul fierbinte.

Acoperi borcanele şi le laşi încă 5-10 minute într-un vas mai mare cu apă fierbinte. După ce s-au răcit complet, le depozitezi în loc răcoros.