Varză cu afumătură, delicioasa reţetă a bunicii

1 shutterstock 780576694 jpg jpeg

Fie că ţi-ai petrecut vacanţele la bunica de la ţară, fie că atunci când veneai de la şcoala dădeai fuga în bucătăria ei, e imposibil să nu fi gustat această mâncare simplă, dar atât de gustoasă. Ce zici, o prepari şi tu?

  • 2 kg varză
  • 3 cârnaţi afumaţi
  • 1 ciolan afumat cu os (1 kg)
  • 2 linguri bulion
  • 4 linguri ulei
  • sare, piper, după gust

Fierbi ciolanul afumat până se desprinde de pe os şi păstrezi doar carnea, pe care o rupi în fâşii. Prăjeşti cârnaţii în puţin ulei, apoi îi porţionezi.

Cureţi varza, o toci, îi dai un praf de sare şi o pui la călit în restul de ulei. Când e aproape gata şi zeama a scăzut, adaugi bulionul, carnea afumată şi cârnaţii. Potriveşti gustul de sare şi piper şi mai laşi vasul pe foc 10 minute, să se combine aromele. 

FOTO: Shutterstock