Varza este o legumă pe care o poţi folosi în fel şi fel de reţete.Fiecare dintre aceste preparate poate face deliciul unui prânz sau al unei cine servite în familie.
 

  • Pregătire:20 min
  • Porții:3 porţii
  • Gătire:40 min
  • Timp total:1 h
  • Categorie:mancare gatita, varza
Ingrediente
● 500 g varză proaspătă
● 2 frunze de dafin
● ½ linguriţă chimion
● 5 căţei usturoi
● 25 g ghimbir proaspăt
● 1 ardei chilli
● 2 cepe
● 2 roşii
● ½ linguriţă turmeric
● ½ linguriţă coriandru
● 1/3 linguriţă garam masala praf
● 4 linguri ulei
● sare
Mod de preparare
Feliezi căţeii de usturoi, tai rondele ardeiul chilli şi ceapa, iar roşiile şi ghimbirul le tai cubuleţe. Varza o toci fâşii subţiri. Aşezi pe foc o cratiţă cu uleiul. Adaugi frunzele de dafin, seminţele de chimion şi ardeiul chilli. Laşi amestecul pe foc un minut. Ulterior, adaugi ghimbirul şi usturoiul şi mai căleşti alte 2 minute. Pui ceapa şi o laşi să se rumenească, la foc mediu, 2 minute. Adaugi turmericul, coriandrul şi laşi amestecul la foc mic, un minut.
 
După aceea pui roşiile tăiate şi le laşi să se înmoaie 3-4 minute. Adaugi varza. Condimentezi cu sare, după gust, acoperi şi laşi mâncarea la foc mic 20 de minute. În tot acest timp, amesteci din când în când. La final, pui praful de garam masala şi mai laşi varza pe foc un minut.
 
FOTO: Profimedia
Loading...
Evaluează articolul