Vinete cu caşcaval

1 photo 2019 10 31 08 41 19 jpg jpeg

Edmonda Lorena Stoica, una dintre cititoarele Click! Poftă bună îţi recomandă să încerci această reţetă delicioasă de vinete cu caşcaval.

Ingrediente necesare:

4 vinete potrivite 1 linguriţă zahăr 200-250 g caşcaval (peste 40% grăsime) 1 ceapă mică 400 g pastă din pulpă de roşii parmezan, după gust 100 ml ulei de măsline 1 linguriţă sos pesto sare piper 2 căţei de usturoi

Mod de preparare:

Speli vinetele, le feliezi de 2-3 cm pe lungime şi le dai cu sare.

Pentru sos, încingi puţin ulei, căleşti ceapa şi usturoiul mărunţite, apoi torni pasta de roşii şi ½ pahar cu apă. Ţii pe foc până scade zeama şi se îngroaşă sosul, potriveşti gustul de sare şi piper, adaugi zahărul şi ½ linguriţă de sos pesto, mai laşi 2 minute pe foc şi dai deoparte. 

Amesteci uleiul rămas cu restul de sos pesto şi ungi feliile de vinete cu această compoziţie. Aşezi vinetele pe hârtie de copt, le pui în cuptorul încins şi le coci pe ambele părţi, până se înmoaie şi prind culoare.

Ungi vasul de copt cu sosul de roşii, aşezi un rând de vinete, iar sos, presari parmezan şi pui felii de caşcaval. Repeţi până umpli tava, iar la final acoperi cu felii de caşcaval. Dai la cuptor, la 180 °C, până capătă o crustă maronie.