Vinete umplute cu carne şi caşcaval

Vinete umplute cu carne si cascaval jpeg

Vinetele sunt legumele sezonului cald care fac deliciul oricărui preparat. În combinaţie cu carne de curcan şi caşcaval, gustul lor devine irezistibil. Aceste vinete umplute cu carne şi caşcaval sunt absolut delicioase!

Vinete umplute cu carne şi caşcaval - Ingrediente

4 vinete potrivite 400 g carne tocată de curcan 2 cepe 1 legătură pătrunjel 4 căţei usturoi pisaţi 200 g ciuperci 1 lingură rasă oregano 1 morcov 1 ou 150 ml apă sare piper

Pentru garnitură:

8 linguri de smântână

300 g caşcaval

2 ardei graşi verzi mari

4 ardei capia mari

Pentru decor:

frunze de mentă

1 legătură mărar

Vinete umplute cu carne şi caşcaval - Mod de preparare

Speli vinetele, le cureţi de cotoare şi le tai jumătăţi. Le scoţi miezul. Cureţi şi speli ceapa, ardeii graşi, morcovul şi ciupercile. Tai mărunt ceapa şi dai pe răzătoare morcovul. Toci ciupercile şi pătrunjelul. Amesteci într-un bol carnea tocată cu oregano, oul, morcovul, ciupercile, căţeii de usturoi pisaţi, pătrunjelul, ceapa, sarea şi piperul, după gust. Umpli jumătăţile de vinete cu amestecul de carne şi le aşezi într-o tavă. Pui printre acestea bucăţi de ardei gras şi capia. Adaugi apă, potriveşti din nou de sare şi piper şi le coci la cuptor circa 40 de minute.

Cu 10 minute înainte de a fi gata, presari peste vinetele umplute şi legumele din tavă caşcavalul ras şi torni smântâna. Laşi până când se gratinează. La final, ornezi, dacă vrei, sosul din tavă cu firicele de mărar, iar vinetele cu frunze proaspete de mentă.

Cea mai simplă reţetă de ardei umpluţi

Cea mai simplă reţetă de ardei umpluţi

Musaca de vinete şi carne de vită

Musaca de vinete şi carne de vită

Chifteluţe din vinete cu sos de roşii

Chifteluţe din vinete cu sos de roşii