Desert şarlotă

1365772484 0767sarlota jpeg

Mulţumim Violetei Soceanu din Constanţa pentru această reţetă!

Ingrediente pentru blat

2 ouă

3 linguri zahăr

3 linguri făină

Pentru şarlotă

8 ouă

4 plicuri gelatină albă

4 linguri făină

1 litru lapte

16 linguri zahăr

2 linguri cacao

400 ml frişcă lichidă

esenţă de rom şi de vanilie

Mod de preparare

Într-o oală pui gălbenuşurile, 4 linguri cu zahăr, făina, gelatina şi laptele. Aşezi oala pe foc mic, amesteci până se îngroaşă amestecând continuu, dar fără să fiarbă. Iei oala de pe foc, o introduci într un vas cu apă rece şi amesteci până se răceşte.

Baţi frişca şi o dai la rece, după care baţi albuşurile cu restul de zahăr şi amesteci totul. Păstrezi puţină frişcă. Îm parţi compoziţia în două. Într-una pui cacaua şi romul, iar în cealaltă vanilia.

Faci blatul şi-l dai la cuptor 15-20 de minute. După ce s-a răcit, aşezi straturi alternative din compoziţia de şarlotă. Decorezi cu frişcă sau după dorinţă şi dai la rece.