Nu ştii ce să-i prepari copilului tău, astfel încât mama să fie pentru el o adevărată provocare şi să mănânce până termină totul din farfurie. Încearcă să combini ingredientele clasice în combinaţii inedite de preparate. Iată 3 reţete simple pe care le poţi încerca

Chiftele de cartofi cu branza topita

Ingrediente:

  • 700 g cartofi (cu coaja alba), taiati cuburi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 legatura ceapa verde, taiata
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 4 linguri busuioc proaspat, rupt bucati
  • 150 g branza topita, taiata cuburi
  • 1 ou, batut
  • 125 g pesmet
  • ulei de floarea-soarelui, pentru prajit

Mod de preparare:
 
Fierbeti cartofii in apa cu sare, pana se patrund. Scurgeti-i si puneti-i din nou in vas, pe foc, pentru ca apa ramasa sa se evapore. Zdrobiti-i si dati-i deoparte. Incingeti uleiul de masline si caliti ceapa verde la foc mic, timp de 2 minute. Adaugati ceapa impreuna cu busuiocul si un praf de sare si piper in cartofii zdrobiti si apoi amestecati bine.

Impartiti compozitia in patru si modelati chiftele, in mijlocul carora puneti un cub de branza (aveti grija ca branza sa se afle chiar in mijlocul chiftelei). Dati chiftelele prin oul batut, apoi prin pesmet si prajiti-le timp de 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.

Pofta buna!

Cartof copt, umplut cu branza

Ingrediente:

  • 1 cartof mai mare spalat bine
  • 1 triunghi branza topita
  • cateva ierburi tocate (patrunjel, macar sau ceapa verde)
  • sare si piper dupa gust
  • putina branza de burduf

Mod de preparare:
 
Se incalzeste cuptorul la 200C si se coace cartoful timp de 1-2 ore, pana este gata - se considera 1 cartof per persoana.

Dupa ce s-a copt se cresteaza in 4, se largeste putin taietura si se pune amestecul din branza topita, branza de burduf, sare, piper si ierburile alese.

Pofta buna!

Quesadilla cu branza topita

Ingrediente:

  • 4 foi de tortilla
  • 4 linguri guacamole
  • 4 linguri branza topita
  • 1 lamaie, sucul stors
  • 4 linguri salsa
  • frunze de coriandru

Mod de preparare:
 
Se ia o foaie de tortilla, se intinde branza topita si guacamole, se stoarce putin suc de lamaie si la final salsa. Ia o alta foaie de tortilla, aseaz-o peste acesta umplutura. Repeta procedeul cu urmatoarele 2 foi. Vor rezulta 2 "clatite" umplute 

In continuare, incalzeste bine o tigaie si aseaza tortilla umpluta pana se rumeneste putin, 3-4 minute, si intoarce-o pe ambele parti. Repeta si cu a doua "clatita".

Cand sunt gata, se taie in triunghiuri si se orneaza cu frunze de coriandru. 

Reţete recomandate de desprecopii.com.

Loading...