O mâncare delicioasă şi rapid pregătită poate fi obţinută şi fără să decongelăm anumite alimente, asigură bucătari cu experienţă. Important este să ţinem cont de timpul de gătire, care este mai mare decât atunci când gătim aceleaşi alimente după ce le-am lăsat să se dezgheţe.

Peşte

Somonul, peştele cod, dar şi alte tipuri de peşte se gătesc destul de repede. Bucătarii experimentaţi consideră că nu este nevoie să dezgheţăm peştele indiferent dacă îl fierbeţi, îl puneţi pe grătar sau în tigaie sau îl pregătiţi la aburi.

Important este ca înainte să spălaţi carnea de peşte sub un jet de apă rece pentru a îndepărta orice pojghiţa formată, apoi să o uscaţi cu un prosop de hârtie. Pentru a le prăji sau frige în cuptor, bucăţile trebuie unse cu ulei pe fiecare parte, la fel procedaţi cu o parte a unei folii de aluminiu, apoi puneţi peştele pe ea (cu pielea în jos) şi lăsaţi-l la 230 de grade Celsius timp de 12-15 minute (adică un timp mai lung cu 7-10 minute decât în cazul peştelui necongelat).

continuarea pe adevarul.ro

Loading...
Evaluează articolul